Від Попова вимагають мораторію на землевідведення


Громадянська кампанія "Форум порятунку Києва" наполягає на введенні мораторію на будівництво і землевідведення в столиці.

Про це заявив головний координатор кампанії Віталій Черняховський, коментуючи запропоновані в.о. голови КМДА Олександром Поповим нові процедури землевідведення в столиці, повідомляє прес-служба кампанії.

На його думку, "тільки оголошенням рішучого мораторію можна припинити хижацьку забудову Києва", якає проблемою "номер один на сьогодні" і "вбиває місто".

"Вихід один - мораторій на забудову і на виділення земельних ділянок. Але Попов цього не озвучив, а значить, існуючі проблеми нікуди не подінуться: киян продовжать позбавляти дитячих і спортивних майданчиків, парків, скверів, озер і просто життєвого простору", - сказав Черняховський.

При цьому він заявив, що запропонована Поповим процедура землевідведення на конкурсній основі не змінить ситуацію на краще.

Крім того, громадський активіст нагадав, що "бажання обмежити забудову в Києві є не тільки у громадськості, але і у політиків".

"Так народні депутати Олексій Плотніков (Партія регіонів) і Кирило Куликов (НУ-НС) підготували законопроект про обмеження забудови в Києві. Але, на жаль, ці ініціативи "гасяться" в Комітеті Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики, який очолює регіонал Володимир Рибак", - сказав Черняховський.

Він висловив упевненість в тому, що "київська міська влада в нинішньому складі не здатна вирішити проблему варварської забудови столиці".

"А це означає, що нам потрібні негайні вибори, щоб поміняти Київраду і мера. Я вважаю, є сенс внести проект постанови про призначення позачергових виборів і Київради, і міського голови. Провести їх можна вже через три місяці після проведення чергових місцевих виборів 31 жовтня", - заявив він.

Як відомо, 21 червня Попов запропонував видавати дозволи на відведення ділянок землі в столиці тільки відповідно до Генплану столиці і на конкурентних основах.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ