Київ планує придбати 50 вагонів метро до кінця року



Фото "Української правди. Київ"
Для запуску метро на Теремки передбачається придбати 50 вагонів як українського, так і російського виробництва.

Про це у середу заявив в.о. голови КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

"Будемо орієнтуватися, в першу чергу, на українського виробника. Для даної лінії метрополітену передбачається придбати 50 вагонів як українського, так і російського виробництва, виконані з урахуванням наших технічних вимог з необхідним комфортом. Вартість одного такого вагону - 8 мільйонів гривень", - сказав чиновник.

За даними метробудівців, дільниця Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену від станції "Либідська" до станції "Васильківська" має наразі високий ступінь будівельної готовності.

Зокрема виконано проходку перегінних тунелів між станціями; на станції "Деміївська" на 95% завершені архітектурно-оздоблювальні роботи та на 30% монтаж систем життєзабезпечення.

На станції "Голосіївська" на 70% виконані архітектурно-оздоблювальні роботи та на 25% виконано монтаж систем життєзабезпечення; станція "Васильківська" побудована на 80%.

"Завдання, яке поставлено - це здача трьох станцій метро в нинішньому році. Наразі це завдання є реальним. Сьогодні ми вже говоримо про подальші перспективи розбудови столичного метрополітену, зокрема, до житлового масиву Троєщина", - сказав Попов.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ