Наступними з набережної зникнуть "Хуторок" і "Варенична"



Фото "Дела"
Господарський суд Києва своїм рішенням зобов'язав власників ресторанів "Варенична" і "Хуторок" до 7 серпня звільнити займані ними причали на Дніпровській набережній.

Відповідний позов був поданий Київською транспортною прокуратурою, пише "Дело".

Прокуратура наполягає, що ресторани перебувають на причалі незаконно, оскільки в компанії "Альтана" (ресторан "Хуторок") і компаній "Кий-Луга-Сервіс" і "Рив'єра Гранд Плаза" (ресторан "Варенична") відсутні договору оренди земельних ділянок з Київрадою.

Однак, представники ресторанів переконані, що їхні заклади не займають земельних ділянок, а використовують лише водні ресурси, тому нічого не порушують. Крім того, компанії мають підписані договори із КП "Плесо", яке виконує функції з утримання водних об'єктів.

Втім, суд все ж вимагає звільнити набережну від ресторанів.

За словами Наталі Лур'є, PR-директора мережі "Козирна карта", до якої належать ресторани "Хуторок" і "Варенична", на даний момент обоє закладів працюють у нормальному режимі.

Вона додала, що керівництво знає про рішення Госпсуду, однак не відповіла, коли вони будуть відбуксовані з набережної.

"Це питання обговорюється", - сказала Лур'є.

Як відомо, з набережної вже прибрали ресторани "Муракамі" та "River Palace".

Однак, за інформацією видання, на цьому прокуратура не зупиниться. Так, за рішенням прокуратури повинні бути закриті ресторани "Млин", "Видубичі", "Поплавок", "Маячок" (на Жуковому острові), "Острівець", розважальний комплекс "Золотий корабель Клеопатри", теплохід "Богдан Хмельницький", арт-кафе "Очеретяний кіт", готелі "Дніпровський" та "Фараон", корабель "Святий Андрій" тощо.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ