Депутати вирішили захистити ліс, який самі ж роздерибанили?


Представники Соціальної ініціативи "Рідне Коцюбинське" звернуться до президента з проханням посприяти наданню лісу Коцюбинського статусу заповідника.

Про це на прес-конференції заявив голова "Рідного Коцюбинського", депутат Коцюбинської селищної ради Володимир Жарков, повідомляє прес-служба депутата.

За його словами, в Коцюбинському вже була скандальна роздача земельних ділянок - у 2009 році селищна рада роздала понад 500 ділянок лісу, 400 з яких були нібито віддані дніпропетровським інвесторам.

Жарков наголосив, що рішення про роздачу лісних угідь було ухвалене незаконно, однак його ніхто не квапиться відміняти, а навпаки у селищний голова Вадим Садовський планує чергову роздачу.

"Наразі готується ще одна земельна афера", - сказав Жарков, додавши, що місцева влада Коцюбинського планує роздати 4 тисячі га лісу.

"Те, що сталося з лісовими насадженнями Києва, вирубаними й витравленими кислотою, станеться й з нашим - а цього ми допустити не можемо. Сьогодні одна з ключових моїх цілей - об'єднати всіх, хто протистоїть незаконній та аморальній роздачі Коцюбинського лісу ", - сказав депутат.

Однак, активісти та жителі Коцюбинського пов'язують дерибан лісу із Жарковим, депутатом селищної ради й очільником партії "Пряма дія", представники якої й отримали у приватну власність ділянки лісу

За словами коцюбинчанина В'ячеслава Колісника, його дуже здивувала звістка про зміну світогляду Жаркова.

"Два роки минуло як пройшла перша хвиля дерибану. Жодної заяви, дії чи просто незгоди від депутата не було чути. Його однодумці з "Пересвіту" отримали ділянки, а дехто вже будується на місці вирубаного лісу. І тут раптом такі заяви. Організовано все дуже примітивно", - сказав він.

Коцюбинчанин додав, що прес-конференція Жаркова - "це чистої води передвиборчий популізм".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ