Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c591133289c5/
Українська правда
Київ

Київ дасть 40 мільйонів на добудову швидкісного трамваю

04.08.2010  10:00

На завершення реконструкції лінії швидкісного трамваю від вулиці Старовокзальної до Великої кільцевої дороги з міського бюджету буде виділено 40 мільйонів гривень.

Про це у вівторок заявив виконуючий обов‘язки голови КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

"Це буде своєрідний подарунок киянам до свята Покрови (14 жовтня), і це сьогодні абсолютно реально, адже затримок через брак фінансування більше не буде", - сказав він.

За його словами, реконструйованою лінією поїде 32-метровий модульний трамвайний потяг виробництва Петербурзького трамвайно-механічного заводу. Такий потяг вміщуватиме 300 пасажирів.  

Також швидкісною лінією курсуватиме вітчизняний трамвай, виробництва ЗАТ "Київський завод електротранспорту" і вартістю близько 3 мільйонів гривень. Таких потягів наразі є 10, але для обслуговування всієї лінії швидкісного трамваю необхідно закупити 45 потягів.

"Будемо робити ставку на вітчизняного виробника. Але у перспективі це має бути більш сучасний рухомий склад. Якщо потім буде закуплено вагони більш сучасного дизайну, тоді ці будуть продовжувати працювати на інших маршрутах", - сказав Попов.

Що ж стосується вартості проїзду на швидкісній лінії після реконструкції, то вона, за словами Попова, залишиться такою ж, як і на інших маршрутах.

"Наша позиція стосовно цінової політики незмінна - тарифи на послуги мають влаштовувати усі категорії населення та враховувати усі пільги", - наголосив чиновник.

Як відомо, міська влада обіцяла запустити швидкісний трамвай ще у 2008 році. Дату запуску реконструйованої лінії переносили багато разів.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.