У серпні буде ще спекотніше


За прогнозами фахівців, у серпні 2010 року прогнозується ще більше посилення спеки.

Про це заявив головний кардіолог МОЗ Юрій Сіренко, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, щоб вберегтися від негативного впливу сонця, потрібно збільшити кількість вживання рідини впродовж дня - пити, не очікуючи на відчуття спраги.

Водночас, лікарі не радять тамувати спрагу алкоголем, зокрема пивом, а також вживати їжу тваринного походження.

Люди з підвищеною чутливістю до спеки мають перебувати в прохолодних приміщеннях протягом того часу, коли сонце перебуває у своїй найбільш активній фазі з 12.00 до 16.00, - кажуть в МОЗ.

Одяг потрібно обирати з натуральних матеріалів вільного крою, на відкритому сонці носити головні убори, по можливості обмежити фізичну активність, частіше користуватись водними процедурами.

Хворим, які приймають ліки, необхідно проконсультуватись з лікарем, адже у період літньої спеки небезпечно вживати нейролептики, сечогінні та деякі інші препарати.

У житлових і громадських будинках, офісних приміщеннях рекомендується застосовувати сонцезахисні пристрої на вікнах або тоноване скло, вентилятори та кондиціонери, повітряні завіси при вході в будинки.

"Адміністративні заходи можуть включати скорочення робочого дня, зміну його початку та закінчення, збільшення обідньої перерви, перенесення важкої фізичної роботи на ранішні або вечірні години, забезпечення працюючих якісною питною водою та сіллю", йдеться в повідомленні.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ