Черновецький не повернеться в мерське крісло?


Мер Києва Леонід Черновецький може вже не повернутися у своє крісло, а реально керувати містом в найближчі два роки буде людина з приставкою "в.о.", пише "Сегодня".

За інформацією видання, цілком імовірно, що Черновецького нині залякують усілякими перевірками і кримінальними справами, щоб він не заважав команді першого віце-мера Олександра Попова керувати містом. 

У такому разі мера не знімуть у найближчі 2 роки, щоб Попов за цей час встиг підняти свій рейтинг. 

"До 2012 року, як визначив Конституційний суд, ніяких виборів мера не буде, як і Київради до 2013 року. У Києві фактично відбулася зміна влади. Без грошей на вибори. Ми пішли відповідно до закону, змінивши владу. Когось звільнили, проти кого-то порушили кримінальні справи. Команда буде оновлюватися й надалі. А Черновецький ... хай гуляє", - сказав народний депутат від Партії Регіонів Михайло Чечетов. 

Водночас, за словами колишнього голови київських регіоналів, а нині львівського губернатора Василя Горбаля, мера можуть переобрати і в цьому році. 

"Вибори можливі, але не відбудуться. Швидше за все, керувати містом буде виконуючий обов'язки", - сказав Горбаль. 

Однак, за словами джерела видання в Партії регіонів, одним з варіантів повної відставки Черновецького може стати його заява про звільнення за станом здоров'я. І після цього можуть бути або дострокові вибори, або в.о. мера до 2012 року залишиться Попов. 


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ