Київ вийшов з топ-50 міст з найдорожчими парковками



Фото "Сегодня"
У 2010 році Київ зайняв 52-е місце у рейтингу міст з найдорожчими автомобільними парковками.

У минулому році українська столиця входила в топ-50, хоча ціна тоді була на 2 долари меншою, ніж тепер, пише "Сегодня" з посиланням на дослідження міжнародної консалтингової компанії Colliers International.

Справа в тому, що відразу в декількох країнах розцінки рвонули нагору, а в Європі хоч криза й знизила ціни, вони однаково виявилися вищими, ніж у Києві.

Тож дешевше, ніж в Києві, паркуватися можна тільки в Братиславі, Вільнюсі, Белграді, Мінську і Йоганнесбурзі.

За даними дослідження , така ж вартість ($10) парковки в день, як у нас, у Буенос-Айресі (Аргентина), Далласі (США) і в місті Хо Ши Мін (В'єтнам).

Однак, начальник КП "Київтранспарксервіс" Олена Поліщук здивована, звідки міжнародна компанія взяла цифру в 10 доларів, адже офіційно день стоянки в третій зоні (на окраїнах) становить 15 гривень, у другій зоні - 21, а в центрі - до 40 гривень.

Але у компанії пояснюють, що брали до уваги також ціни на платних паркінгах у бізнес-центрах рівня "А" і "В", які розташовані в межах центральної частини міста.

Так, наприклад, в офісно-торговому центрі "Хрещатик-Плаза" лише 30 паркомісць, вартістю близько 85-90 гривень (10 доларів) на день, у бізнес-центрі "Парус", що на Мечникова, ціна досягає $12-15, у центрі "Поділ-Плаза", що на Спаській - близько $7,5.

Але куплені паркомісця найчастіше здають третім особам, і тоді паркування там може досягати й $15-25 на день.

Москва цього року понизилася у світовому рейтингу й зайняла лише 41-е місце. До кризи в 2008 році Москва була на четвертому місці в рейтингу добового паркування.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ