Київ затягнуло димом


У понеділок вранці столицю накрило димом. У Кількох районах - Дніпровському, Соломянському, Голосіївському, Печерському стелиться сірий дим.

У прес-службі столичного МНС "Українській правді. Київ" заявили: "Кажуть, що дим іде з Росії, де горять ліси, вся Чернігівська область вкрита димом і він підбирається до Києва".

Однак співрозмовник запевняв, що в центрі Києва ніякого диму немає. На запитання, чи буде МНС розбиратися, звідки взявся дим, співрозмовник відповів: "Ні, не будемо. У нас нічого не горить".

Однак, за інформацією "Газети по-київськи", що в Бородянському районі горить торф. А оскільки навколо Києва, в Обухівському, Баришівському, Ірпінському і Броварському районах - величезні поклади торфу, то варто чекати задимлення на околицях столиці.

"Зараз горять торфовища на площі порядку 0,2 га в селах Шибенному (Бородянський район) і Забуччя (Києво-Святошинський). У вогні й гектар торфу під селом Леонівка Іванковського району", - сказала начальник Центру пропаганди УМНС Київської області Вікторія Рубан.

За її словами, місцеві пожежні частини заливають їхньою водою, однак, якщо горіння відбувається на великій глибині, погасити надзвичайно важко. 

Рубан додала, що вогнища тління торфу ще далеко. Є небезпека поширення вогню на дачі в кооперативах біля названих сіл. Наприклад, від вогнища займання в селі Забуччя до найближчих дачних будиночків менше півкілометра, але пожежники запевняють, що роблять усе, щоб відстояти дачі. 

Водночас, як повідомили УНІАН у прес-службі МНС, під Києвом не горять торф'яники, а причиною задимлення столиці є пожежа поблизу Ірпеня. При цьому у МНС ще немає даних про причини цієї пожежі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ