Затримання київських чиновників не припиняються


У Києві затримано двох чиновників під час одержання хабара.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу ГУБОЗ МВС, заступника директора та економіста одного з комунальних підприємств Київської міської державної адміністрації було затримано в службовому кабінеті.

Вони вимагали та отримали 12 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за вирішення питання про підписання договору на підключення до електромережі столиці малих архітектурних форм.

За даним фактом прокуратурою порушено кримінальну справу за статтею, що передбачає до 10 років позбавлення волі.

Крім того, як повідомила прес-служба МВС, міліція викрила службовців однієї з будівельних компаній та столичного комунального підприємства, які привласнили понад 8 мільйонів бюджетних коштів.

Вони уклали між собою договір підряду на будівництво інформаційно-аналітичного центру "Безпечна столиця". "На створення "центру" місцевий бюджет мав виділити понад 23,5 мільйона гривень", - йдеться у повідомленні.

"Проте, отримавши у 2009 році 9 мільйонів 113 тисяч гривень бюджетних коштів,  спритники, з метою заволодіння ними та для прикриття своїх злочинних намірів, перерахували майже мільйон гривень на оплату будівельно-монтажних робіт та придбання обладнання для новобудови", - зазначили у міліції.

"Решту - понад 8 мільйонів бюджетних гривень службовці будівельної компанії, маскуючи  виконанням субпідрядних робіт, спрямували на рахунки підприємств з ознаками фіктивності та привласнили", - наголошується у повідомленні.

За даним фактом порушено кримінальну справу за статтею, що передбачає до 12 років позбавлення волі.

Українська правда

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ