"Київенерго" відновили подачу газу. Скоро киянам підігріють воду


29 липня о 22.00 на ТЕЦ-6 "Київенерго" подано газ, що дозволило компанії розпочати поновлення роботи теплоелектроцентралі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Київенерго".

"Фахівці Компанії працювали вночі та здійснювали необхідні пускові операції, щоб сьогодні вже мати можливість запустити в роботу всю теплову мережу зони ТЕЦ-6", - сказав заступник голови правління "Київенерго" Іван Ричка.

За його словами, 30 липня о 7.00 відбулося підключення до мережі енергоблоку №2 ТЕЦ-6, а з 10.00 підключаються бойлери та розпочнеться підігрів теплоносія до 65 ˚С.  

"Цей етап технологічного процесу вимагає мінімум 12 годин, після чого стає можливим поступова подача води споживачам. Гарячу воду відповідної якості мешканці відключених районів отримають вранці 31 липня, тобто через дві доби після поновлення газопостачання ТЕЦ", - сказав Ричка.

Водночас він додав, що "заспокоюватись на цьому не можна, адже остаточно питання не вирішено". 

"Двохмільярдний борг за газ залишається і загроза наступних відключень також. Питання вирішиться лише тоді, коли КМДА погасить заборгованість по різниці в тарифах за теплоенергію перед компанією, і ми в той же день перерахуємо ці кошти газопостачальнику і розрахуємось за паливо", - наголосив Ричка.

Як відомо, 26 липня ДК "Газ України" припинила подачу газу на ТЕЦ-6, що унеможливило поновлення гарячого водопостачання після проведення гідравлічних випробувань мешканцям Оболонського, Деснянського, частини Дніпровського та Подільського районів.

Причина таких дій газопостачальників - борг "Київенерго" у сумі 2 мільярди гривень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ