На київських чиновників завели вже 20 справ



Фото vkurse.ua
Проти чиновників київської мерії порушено близько 20 кримінальних справ.

Про це заявив начальник УБОЗ Києва Олександр Плужник, пише "Сегодня".

Він наголосив, що покарають і вищих чиновників.

"Уже є інформація, що будуть порушені кримінальні справи й здійснені арешти інших чиновників і керівників мерії", - сказав Плужник.

Як відомо, у четвер Голосіївський суд заарештував заступника гендиректора "Київпастрансу" Володимира Асадчого на 2 місяці.

Чиновникові інкримінують "розкрадання в особливо великих розмірах". Якщо провину Асадчего доведуть, то йому може світити до 12 років позбавлення волі.

У міліції говорять, що він був частиною корупційної схеми, у якій задіяні керівні особи мерії.

"По слідчих діях буде проходити група осіб. Схема була наступна: завищували ціни на матеріали, які використовувалися при будівництві лінії швидкісного - вартість піску була завищена в 2 рази, щебеню - в 6 разів. Крім того, викликають серйозні сумніви комплектуючі трамвайного полотна. Буде призначена експертиза, оскільки полотно неякісне, це може привести до жертв", - сказав Плужник.

За словами джерела видання в мерії, учасниками корупційної схеми були гендиректор "Київміськбуду-2" Сергій Кущ і працівник "Київпастрансу" на прізвище Куськов, які також затримані міліцією.

За інформацією правоохоронців, будуть затримані керівники деяких комерційних фірм.

"Уже встановлено, що була ціла група посередників. Також встановлено, що були підставні фірми, через рахунки яких прокачувались ці гроші. Загальна сума порушень - 30 мільйонів гривень, десята частина вартості будівництва", - сказав Плужник.

У МВС не виключають, що в схемі були задіяні керівники мерії дуже високого рівня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ