Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c516b700f612/
Українська правда
Київ

Григоришин виселяє поліклініку з будівлі на Подолі

29.07.2010  14:52


Фото "Дела"
Компанія "Укррічфлот", що належить російському бізнесменові Костянтинові Григоришину, виселяє зі свого будинку Київську центральну басейнову поліклініку.

У вівторок у будинок поліклініки за адресою вулиця Сагайдачного/Ігорівська, 10/5, прийшли представники компанії Григоришина й попросили медиків і пацієнтів лікарні покинути будівлю, пише "Дело".

Очолював делегацію з виселення безпосередньо генеральний директор судноплавної компанії Валентин Касапчук.

Представники "Укррічфлоту" повідомили, що строк договору оренди будівель поліклініки підписаний у 2007 році закінчився 26 липня 2010 року. Мовляв, представники поліклініки на умови нового договору не погодилися, а керівництво компанії продовжувати договір на старих умовах не має наміру.

Так, за умовами старого договору, за оренду приміщень загальною площею порядку 1700 кв. м., лікарня платила оренду - 1 гривню за кв. м. на рік. Нині ж "Укррічфлот" вимагає ринкової ціни оренди -  100 гривень за кв. м.

Керівництво ж лікарні не має наміру просто так виїжджати з будинку в якому перебувало, за словами головного лікаря поліклініки Світлани Праник, ще до народження самого Касапчука.

Також керівництво не згодне з минулою приватизацією даного будинку 1901 року в центрі Подолу, і вимагає повернути його у власність Фонду держмайна.

"Ми подали позов у суд, і зараз це питання розглядає Господарський суд Києва, до його остаточного рішення ми нікуди переїжджати не будемо", - сказала Праник.

"Постановою Кабінету міністрів від 04.10.1995 року встановлюється, що розмір орендної плати для бюджетних організацій, якою ми і є, не повинен перевищувати 1 гривню за кв. м. на рік", - додала вона.

Управління МВС Подільського району стало на сторону лікарів, тож виселити медиків Григоришину не вдалося.

Така позиція силовиків викликана тим, що "Укррічфлот" так і не зміг одержати судового рішення про виселення поліклініки.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.