Томенко хоче вибрати мера Києва 31 жовтня


Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко переконаний, що вибори мера в Києві повинні пройти 31 жовтня разом з виборами до райрад.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби віце-спікера.

"Парадокс та особливість Києва полягає в тому, що законна влада в Києві давно перебуває у вигнанні або у відпустці. У той же час призначена президентом Віктором Януковичем нова команда має мандат довіри від глави держави, але не має мандату довіри від киян, оскільки ніхто їх не уповноважував здійснювати керівництво столицею", - сказав Томенко.

Віце-спікер переконаний, якщо не буде ухвалене законне рішення про проведення 31 жовтня виборів київського голови та Київради, а відбудуться лише вибори районних рад - це законсервує ситуацію, коли українська столиця залишатиметься без суспільно-легітимної влади.

Внаслідок цього, прогнозує Томенко, в Києві  і надалі продовжуватимуться темні "розбірки" навколо майна та землі столиці.

Заступник голови ВР висловив переконання, що парламент у вересні має ухвалити єдине правильне рішення - забезпечити проведення 31 жовтня виборів в усі органи місцевого самоврядування України.

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ