"Київенерго" просить не підходити до обірваних проводів


Через сильні зливи, що останнім часом пройшли на Київщині, до інформаційно-довідкової служби АК "Київенерго" надходять десятки повідомлень про обриви повітряних ліній електропередач, необачне поводження поблизу яких може призвести до травмування.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Будь-який обірваний провід слід вважати таким, що є під напругою, тому терміново повідомте про це за телефоном інформаційно-довідкової служби "Київенерго" 15-88 або 201-58-79. Поки не приїде бригада, ні в якому разі не можна наближатися до місця пошкодження на відстань менше 8 метрів, необхідно допомогти організувати охорону чи огородження цього місця", йдеться в повідомленні.

У "Київенерго" наголошують, що право відновлення електропостачання мають виключно бригади аварійних служб.

Разом з цим, компанія звертає увагу, що останнім часом в Україні спостерігається різке зростання кількості випадків смертельного травмування населення на енергетичному обладнанні. Так, за даними Мінпаливенерго, за 6 місяців поточного року сталося 33 випадки смертельного травмування електрикою.

Щоб уникнути травмування, "Київенерго" радить не наближатися до обірваних електромереж на відстань менше 8 метрів; не вмикати електроприлади мокрими руками, не кидати дріт або інші предмети на проводи повітряних ліній електропередач; не підніматися на опори ліній електропередач.

Також громадянам радять не заходити та не підніматися на трансформаторні пункти, які розташовані безпосередньо біля житлових будинків; не відкривати двері розподільчих шаф, які прикріплені до стін житлових будинків; не споруджувати під проводами ліній електропередач будівлі, не складати під ними різноманітні матеріали тощо.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ