Київський зоопарк у списку найгірших


У списку, який склала недержавна організація американських журналістів, київський зоопарк знаходиться у десятці найгірших звіринців світу.

Зокрема, він стоїть на одному рівні зі звіринцями Єгипту, Індії, Іраку, Китаю, Румунії, Бангладеш і Північної Кореї, пише "Сегодня".

Основна причина - висока смертність тварин: у 2008 році в Київському зоопарку вмерла 51 тварина, а в 2010 році 39-річний слона, білий верблюд, бізон, зебра, самка гаяла та інші.

До інших звіринців претензії схожі. Так, наприклад, у зоопарку Каїра загинули дві горили, а в 2008 році туди прорвалися чоловіки й убили двох верблюдів, у Китаї нібито від хвороб умерли відразу 11 сибірських тигрів, у зоопарку Бангладеш в 2009 році вмерла 21 рідкісна тварина.

Однак директор столичного зоопарку Світлана Берзіна висловила переконання, що не журналістам судити про роботу звіринців.

"Я не думаю, що журналістські організації повинні оцінювати роботу зоопарків, для цього є профільні організації", - сказала вона.

Як відомо, нині київський зоопарк перевіряє комісія Міністерства екології. Вона повинна поставити крапку в справах, пов'язаних зі смертями тварин.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ