Метро подорожчає після виборів до райрад?


Вартість проїзду в столичній підземці після 15 жовтня може подорожчати до 2 гривень за поїздку.

Ще в квітні КП "Київський метрополітен" оскаржило в Окружному адмінсуді столиці розпорядження КМДА, яким було знижено вартість проїзду в підземці з 2 гривень до 1,7 гривні.

У судовому рішенні сказано, що мерія зобов'язана відновити дію іншого розпорядження,  відповідно до якого вартість проїзду в метро встановлювалася на рівні 2 гривень, повідомляє "Деловая столица".

У позовній заяві транспортників йдеться про те, що "тариф на перевезення пасажирів у метрополітені в розмірі 1,7 гривні не відповідає витратам, які несе підприємство" та що зниження тарифу призвело до зростання збитків підприємства.

Рішення суду є вигідне для обох сторін суперечки, бо з одного боку, судді не задовольнили вимоги метрополітену зобов'язати мерію компенсувати різницю у тарифах, завдяки чому заощадили не одну сотню мільйонів бюджетних гривень, а з іншого - представники мерії визнали обґрунтованість інших вимог метрополітену і не стали оскаржувати рішення в апеляційному суді.

Таким чином, відзначає видання, столична влада досягає відразу двох цілей: знизить навантаження на бюджет і залишиться чистою перед виборцями, формально будучи непричетною до подорожчання проїзду.

Опозиція переконана, що виконавча служба вимагатиме виконання рішення Окружного суду після виборів у місцеві ради, призначених на 15 жовтня. Мовляв, до цього політична сила, до якої належить теперішній в.о. голови КМДА Олександр Попов не йтиме на прийняття непопулярних рішень, щоб одержати більше місць у районних радах міста.

Однак, голова постійної комісії Київради з питань транспорту й зв'язку Дмитро Олійник переконаний, що реальних підстав для зростання тарифу немає.

За його словами, досі невідомо, куди йдуть багатомільйонні прибутки метро від реклами, до того ж після підвищення вартості проїзду у 2008 році, якість надання послуг так і не покращилася.

Як відомо, раніше Попов заявляв, що не виключає, що вартість проїзду у метро може зрости до 2 гривень за відповідним рішенням суду.

Згодом він заявив, що обґрунтована вартість однієї поїздки в метро становить 2 гривні  42 копійки

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ