На Пейзажці таки виросте висотка МЗС?


У той час коли Київрада вже в п'яте перенесла питання надання законного статусу скверу на Пейзажній, Міністерство закордонних справ продовжує заявляти свої права на землю.

Незважаючи на те, що парк облагородили і встановили чудернацькі лавочки і фонтан, остаточно закрити питання з можливим будівництвом поки не вдалося, пише "Газета по-київськи".

За словами жителя будинку по вулиці Великій Житомирської, 8б, Володимира Пряхіна, нещодавно на Пейзажку прийшов представник МЗС, назвався Юрієм Дорошенком.

"Робітники, які готують до відкриття скульптури янголів, почули від нього питання, мовляв, що вони роблять на землі міністерства? Обіцяв пригнати бульдозери й зрівняти сквер із землею", - сказав місцевий мешканець.

У свою чергу посол з особливих доручень Юрій Дорошенко каже, що на цій ділянці стоять 9 гаражів, ще два будуються, хоча їхні власники вже отримали грошову компенсацію, ще коли готувався майданчик під будівництво.

"Але варто розпочати мову про знесення, відразу починають кричати, що ми зазіхаємо на сквер. Так, у нас є затверджений проект на тому місці, але ми не хочемо конфліктів з людьми й відмовилися від будівництва", - сказав Дорошенко.

Однак, адвокат, що захищає права місцевих жителів у суді, Марина Соловйова, каже, що всі документи на гаражі є.

"Ми через суд домоглися скасування виділення ділянки Київрадою МЗС. У Міністерства залишився держакт на землю, який Київрада повинна була автоматично анулювати, але цього не зробила, тому нам доведеться знову звертатися в суд. Рішення про визнання Пейзажної алеї сквером багато разів проходило всі комісії й узгодження, але Олесь Довгий уже п'ятий раз переносить це питання", - сказала Соловйова.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ