"Київенерго" каже, що не переходила в приватні руки


АК "Київенерго" спростовує заяву екс-міністра МВС Юрія Луценка про нібито незаконну процедуру акціонування компанії, фальсифікацію документів та перехід підприємства в приватну власність.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби енергокомпанії.

"Офіційно заявляємо, що надана паном Луценко інформація не відповідає дійсності і є цілком неправдивою. Акціонування "Київенерго" відбувалося у 1995 році на підставі низки державних законодавчих документів, що ніким та ніколи не піддавалися сумніву", йдеться в повідомленні.

У компанії наголошують, що наразі контрольний пакет акцій "Київенерго" (50%+1 акція) належать державі в особі НАК "Енергетична компанія України", а інші знаходяться на фондовому ринку.

"Інформація Луценка ґрунтується на аматорських уявленнях про склад власників "Київенерго" та процедури і документи, які регулюють діяльність природних монополій на ринку. Таким чином, коментар Юрія Луценка є неправдивим та непрофесійним і, цілком імовірно, за мав на меті загострити позицію екс-урядовця під час інтерв'ю, а не надати реальні факти суспільству", йдеться в повідомленні.

Як відомо, в одному з інтерв'ю Луценко піддав сумніву об'єктивність процедури акціонування "Київенерго" і наголосив, основний документ щодо переходу компанії в приватні руки було сфальсифікований.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ