"Більшовик" втратив три будівлі вартістю 41 мільйон


Столичне КРУ виявило, що всупереч закону ВАТ "Науково-виробниче підприємство "Більшовик" позбавили майна вартістю 41,3 мільйона гривень.

Зокрема, підприємство втратило будівлю санаторію-профілакторію "Берегиня" (вул. Миколи Юнкерова, 20), заготівкового цеху № 26 та корпусу № 12 цеху № 17 (вул. Гарматна, 4) загальною площею майже 12 тисяч м. кв, повідомляє прес-служба КРУ.

Встановлено, що 100% акцій статутного фонду "Більшовика" знаходиться у власності держави та в управлінні Фонду держмайна.

Поряд з цим, законом визначено, що це товариство віднесено до переліку об'єктів, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані. Крім того"Більшовик" включено до переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Однак, незважаючи на це, колишній керівник без жодних дозволів чи погоджень, добровільно погодився на відчуження майна "Більшовика".

Крім того, протягом ревізійного періоду з 1 квітня 2007 по 1 квітня 2010 року на ВАТ "НВП "Більшовик" КРУ виявило порушень фінансово-бюджетної дисципліни на 62 мільйони гривень.

За результатами ревізії на 4 посадових осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення.

Керівнику підприємства направлено вимогу щодо відшкодування та усунення виявлених порушень, притягнення винних посадових осіб до відповідальності.

Про результати контрольного заходу КРУ поінформувало прокуратуру Києва, матеріали ревізії направлено до СБУ у Києві.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ