Кияни заборгували за компослуги 140 мільйонів



Фото "Сегодня"
У столиці більше 8,5 тисяч киян заборгували за житлово-комунальні послуги більше 10 гривень.

Днями список таких злісних неплатників опинився на столі в заступника мера по ЖКГ Олександра Мазурчака, пише "Сегодня".

У сумі боржники не доплатили 140 мільйонів гривень. Однак, за інформацією видання серед численних пенсіонерів і малозабезпечених у боржниках значаться й родичі досить багатих людей.

Зокрема у списку неплатників значиться й прізвище "газового короля" і співвласника "РосУкрЕнерго" Дмитра Фірташа.

За словами жителів будинку на Шовковичній, 23, квартира з боргом за компослуги у 10,3 тисячі гривень оформлена на екс-дружину Дмитра Фірташа Марію Михайлівну.

Консьєрж відзначив, що в 200-метровій двоповерховій квартирі Дмитро Фірташ довгий час жив зі своєю дружиною й дітьми, а зараз це житло пустує.

Мазурчак же переконаний, що Фірташі просто забули заплатити за квартиру.

"Напевно, вони не заплатили випадково. Як правило, люди із грошима, у яких багато майна, забувають про одну зі своїх 5-10 квартир", - сказав чиновник, додавши, що якщо Марія Фирташ не сплатить борг, гроші забиратимуть примусово через суд.

За його словами, зараз мерія буде набагато активніше подавати в суд на тих, у кого борг перевищив 10 тисяч.

Водночас видання відзначає, що найбільше боржників у Дніпровському районі - 1742 квартири винні 28 мільйонів гривень. На другому місці Святошинський (1301 квартира з загальним боргом 21 мільйон 758 тисяч гривень).

Причини заборгованості дуже різні.  Наприклад, неблагополучні сім'ї, ті, хто бореться з ЖЕКом, та ті, у кого просто немає грошей, щоб сплачувати за компослуги.

"Чоловік дуже довго судився з нашим ЖЕКом, тому що через їхні поломки нас заливало 11 разів. Тому й не платимо за квартиру", - сказала Лідія Іванівна з квартири на Басейній, 5-б, яка  заборгувала майже 23 тисячі гривень.

З 10 столичних районів найбільш зразково платять у Печерському - лише 100 квартир неплатників (загальний борг 1,5 мільйона).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ