Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c498348db91b/
Українська правда
Київ

У кожній новобудові Києва будуть амбулаторії?

23.07.2010  14:55

Столична влада планує зробити так, щоб сімейні лікарі були при кожному будинку.

Про це під час прес-конференції у п'ятницю заявив в.о. голови КМДА Олександр Попов.

"Сімейний лікар - це людина, яка відповідає за певні 7-8 будинків, тобто 1,5 -2 тисячі людей, які він обслуговує. Ідеальний варіант, якщо ця людина має амбулаторію сімейної медицини біля чи в одному з цих будинків і проживає поруч", - сказав чиновник.

"Я переконаний, що в майбутньому ми заплануємо такий підхід, коли при проектуванні нових житлових будинків буде запроектовано, що на першому поверсі буде амбулаторія з сімейної медицини. Це буде замовлення міської ради, міської держадміністрації", - сказав Попов.

Таким чином, за його словами, лікар буде проживати і надавати медичну допомогу саме біля тих людей, за якими він закріплений і в будь-який момент.

"А якщо ми ще створимо фінансово-економічні умови, які дають можливість цьому лікарю отримувати додаткову винагороду за те, що на його ділянці немає людей, які потрапляють в реанімацію, якщо немає людей які потребують стаціонарного лікування. Це йому додатково фінансується, і він зацікавлений в тому, щоб бути поруч з мешканцями ну практично завжди", - сказав Попов.

Він додав, що Київ матиме "такі підлотні проекти найближчим часом".

На сьогодні у столиці, за словами Попова, є 50 сімейних лікарів.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.