Столичні лікарі перестали їздити на виклики


Через недостатню кількість кадрів у лікарнях Києва викликати лікаря додому стало проблемно.

Про це пише "Сегодня".

За словами оператора служби довіри мера 15-51 Інни, останнім часом лише вона приймає по 3-5 скарг на день від людей, до яких не приходить лікар.

Завідувач дитячої поліклініки №1 Солом'янського району Лариса Черкасенко пояснила, що вся справа в тому, що в лікарні не вистачає кадрів.

"У нас, наприклад, на 8 дільниць усього два лікарі", - сказала вона, додавши, що незабаром дільничних лікарів взагалі не буде.

Черкасенко розповіла, що у її поліклініці повинно бути 36 лікарів, а є тільки 26, з яких 35% - пенсіонери.  Мовляв, молодь не хоче працювати на 992 гривні, а пенсіонери самі хворіють, або нині у відпустках.

Та ж ситуація й у Центральній поліклініці Голосіївського району. За словами головного лікаря Ганни Ковальчук, багато лікарів у відпустках, деякі хворіють, тож решта ледве справляється.

У мерії знають про проблему, однак зарадити поки не можуть.

"Так, у нас зараз величезна проблема з кадрами, і не тому що всі у відпустках, а тому що молодих лікарів немає. Я не виключаю, що лікарі не виїжджають на виклики", - сказав заступник начальника Головного управління охорони здоров'я Володимир Загородний.

Він переконаний, що проблему потрібно вирішувати не на регіональному, а на загальнодержавному рівні, зокрема, піднімати зарплату лікарям.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ