У Києві з'явиться своя Голгофа


Восени розпочнеться реконструкція Володимирської гірки. Там хочуть відтворити панораму "Голгофи", встановити нові й обновити існуючі альтанки і зробити новий фонтан, пише "Сегодня".

Проект уже пройшов всі експертизи, а у замовника будівництва - "Київзеленбуду" -   говорять, що повинні попоратися до 2012 року.

За словами автора проекту реконструкції архітектора Юрія Лосицького, він хоче максимально наблизити вид гірки до того, який вона мала в позаминулому столітті.

Архітектор пропонує відбудувати на гірці водонапірну башту, де можна буде розмістити кафе або ресторан, а нагорі зробити оглядовий майданчик. Також щоб відкрити види на Дніпро й Поділ доведеться вирубати частину дерев на гірці.

"Сто років тому отут дерев не було, кияни насолоджувалися видами Дніпра, Подолу. Зараз усе заросло й нічого не видно. Потім посадимо низькорослі рослини", -  сказав Лосицький.

Родзинкою Володимирської гірки стане відтворена панорама "Голгофи" на майданчику, що виходить до Українського дому.

Біля пам'ятника Святому Володимирові планують прибрати асфальт, а замість нього вимостити плитку в сірих, жовтих і червоних тонах та встановити фонтан.

У всьому парку хочуть замінити лавочки, урни й зробити ліхтарі, стилізовані під старовину та протягнути два містки. Один - над Володимирським спуском від Українського будинку до будинку Філармонії, другий -  над рейками фунікулера, щоб по ньому можна було пройти з Гірки до Боричевого Току й далі на Андріївський або Поділ.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ