Киянам радять частіше митися і не об'їдатися


Щоб легше переносити спекотну погоду та убезпечити себе від негативного впливу високих температур на організм, треба дотримуватися декількох простих правил.

Про це у середу заявив головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка, повідомляє прес-служба КМДА.

Так, за його словами, необхідно пити до 2,5-3 літри рідини протягом дня: воду та чаї, особливо зелений чай та компоти, можна прохолодні, але не з холодильнику, щоб запобігти застуді.

Також бажано приймати гарячий та контрастний душ (за умови здорового серця) і не виходити на вулицю у найжаркіші години - з 12.00 до 16.00.

Щоб запобігти перегріванню організму потрібно обтиратися вологою хусткою чи серветками та частіше вмиватися прохолодною водою, обтирати перегріті ділянки шкіри оцтом спиртовим 9% наполовину розведеним водою.

Лікар порадив вживати менше висококалорійної їжі; не тримати їжу та напої під прямими сонячними променями, не купувати їжу на точках, не обладнаних холодильниками та не зловживати алкоголем (щонайбільше 1 л пива на день, або 150 мл вина, або 50 мл міцних напоїв).

У жодному разі, за словами Стойка, не можна в спеку носити синтетичний і вузький одяг, а також небажано користуватися косметикою - це може сприяти перегріву організму через ускладнення дихання шкіри.

Крім того, слід періодично вимикати кондиціонер та провітрювати приміщення, мати доступ до свіжого повітря, особливо перебуваючи у закритих приміщеннях. Важливо пам'ятати, що різниця температур між приміщенням та вулицею не повинна перевищувати 10 градусів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ