Вулиця Костьольна сповзе на Хрещатик?


Єдина вулиця Києва, занесена до Державного реєстру нерухомих пам'яток України, - комплекс "Вулиця Костьольна" - може зникнути через зсув. Причина - руйнація підпірної стіни навпроти Олександрівського костьолу.

Про це попереджає депутат фракції БЮТ у Київраді Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба політика.

"Фундамент будинку №10, що знаходиться у кількох метрах від завалу опорної стіни, не витримає наступного натиску ґрунту, наприклад, під час зливи. Більш того, земля може пошкодити газові труби, з якими межує опора. А перекрити газ в мережі неможливо, бо люк з перекриваючими гвинтами вже завалений", - розповів Бригинець.

Він повідомив, що до нього як голови профільної комісії Київради звернулась ініціативна група територіальної мешканців вул. Костьольної з проханням звернути увагу київської влади на стан вулиці.

 Костьольна потихеньку сповзає?
"У мешканців складається враження, що київська влада робить все можливе, аби знищити вулицю Костьольну. Зокрема, для ліквідації завалу на місце пошкодження були виведені не фахівці, а  важковагова техніка, яка завдала ще більших руйнувань", - зауважив депутат БЮТ.

"Оскільки мешканці будинків по вул. Костьольній переконані, що їхнє життя  в небезпеці, я прошу вважати мою заяву попередженням про небезпеку катастрофи!" -  заявив Бригинець.

Депутат БЮТ направив також відповідні звернення до з інформацією про ситуацію, що склалась на вул. Костьольній, до Міністерства надзвичайних ситуацій та "Київгазу", йдетьяс в повідомленні прес-служби.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ