У столиці відключають половину ліхтарів


У столиці з 23.00 відключають 50% вуличного освітлення - ліхтарі не горять не лише у спальних районах, а навіть на проспекті Перемоги і Кільцевій дорозі.

Про це пише "Газета по-київськи" з посиланням на директора КП "Київміськсвітло", Андрія Швеця.

За його словами, ще півроку тому вийшло розпорядження КМДА, в якому для міста прописані два режими освітлення: основний і черговий (після 23.00). усе це робиться з метою економії.

Видання відзначає, що наразі постраждали спальні райони, а також проспект Перемоги, площа Перемоги, вулиця Жилянська, міст Патона.

У ніч з 6 на 7 липня на Набережно-Хрещатицькій біля Поштової площі не горів жоден ліхтар. На сусідніх вуличках Подолу світили лише по дві-три лампи.

Це підтверджують і таксисти. Так, за словами Артема Безотосного, нещодавно він помітив, що після 23.00 світло в столиці зникає, мовляв, тільки у ніч на 7 липня він побував на трьох темних вулицях: Тимошенка на Оболоні, Великий Китаївській в Голосієво та Деміївській.

За словами киянки Наталії Гончарук, яка у вихідні привела на Хрещатик друзів з Тбілісі, центральну вулицю столиці освітлювали вітрини, а ліхтарі світили через один, а на Подолі один з гостей підвернув ногу, не помітивши яму на темному Боричевому Току.

У КП "Київміськсвітло" нічну темінь пояснили наслідками сильних ураганів, мовляв, дерева падали на дроти, викликавши 99 обривів. А світло офіційно відключається на половині ліхтарів.

"Економний режим починається з 23.00, коли 50% освітлення вимикається. А це означає, що на деяких опорах, де два ліхтарі, горить всього один. А де на опорі він всього один, то може й зовсім не горіти. Освітлення в такому випадку чергується через один або кілька стовпів, і цей період триває до ранку", - сказав Швець.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ