Виробник гарячої води з'явиться в Києві на початку жовтня?



Фото telegraf.in.ua
Київська міська державна адміністрація має намір визначити виробника гарячого водопостачання в Києві до жовтня.

Про це заявив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, пише Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини"

За його словами, всі заходи щодо підготовки Києва до опалювального сезону повинні бути завершені до 1 жовтня, оскільки опалювальний сезон почнеться 15 жовтня.

Мазурчак також відзначив, що вже на цьому тижні (19-25 липня) Київська адміністрація проведе дві наради з компаніями "Київодоканал" і "Київенерго" для ухвалення остаточного рішення про визначення виробника гарячої води.

Так, за словами заступника голови міськадміністрації, є два варіанти рішення цього питання: обов`язки виконавців і постачальників гарячої води беруть на себе "Київенерго" і "Київводоканал", або місто передає мережі на баланс КП "Київтеплокоммуненерго", яке буде виробником і виконавцем послуги.

За словами Мазурчака, проблема при визначенні виробника і виконавця послуг гарячого водопостачання виникла через те, що "Київенерго" виставляє рахунку ЖЕКам за надане тепло для  нагріву гарячої води, а "Київводоканал" - за відпущену холодну воду, яка потім підігрівається на центральних теплових пунктах.

У той же час населення платить ЖЕКам за гарячу воду з розрахунку спожитих обсягів води.

При цьому суми, які підприємства виставляють ЖЕКам, значно перевищують ті суми, які оплачує населення.

Як відомо, раніше Мазурчак, заявив про те, що у "Київенерго" немає іншої альтернативи, окрім як виступити виробником гарячої води в Києві.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ