Черновецького з Довгим усунуть восени?


БЮТ звернувся до кожного депутата Київради з окремим відкритим листом з проханням об'єднатися у висловленні недовіри київському міському голові Леоніду Черновецькому і секретарю міськради Олесю Довгому. 

Про це повідомила голова фракції Тетяна Меліхова. 

У тексті відкритого листа до мера Леоніда Черновецького депутати згадали про не виконання в повному обсязі покладених на нього повноважень міського голови, зокрема, про систематичне ігнорування проведення пленарних засідань Київради. 

Також наголосили на доведені Тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради з розслідування порушень посадовими особами КМДА чисельних порушень у роботі київської влади та усунення Черновецького Партією Регіонів від керування містом.

"Тому, фракція БЮТ у повному складі звертається до мера з пропозицією добровільно скласти повноваження, що дасть можливість киянам 31 жовтня цього року обрати легітимного міського голову. Адже сьогодні громадян, які зареєстровані у столиці, фактично позбавили Конституційного права обирати і бути обраним", йдеться в листі.

Меліхова наголосила, що БЮТ ініціюватиме прийняття відповідних рішень на сесії Київради восени.

Як відомо, крім того, Міністерство юстиції активно допрацьовує законопроект щодо розділення посад мера Києва і голови Київської адміністрації. 

Так, за даними джерела "Дзеркало тижня", вже в вересні документ буде винесено на розгляд Верховної ради.


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ