Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c40a11d4201f/
Українська правда
Київ

За компослуги заплатимо по мобільному?

17.07.2010  09:52

Головний інформаційно-обчислювальний центр упроваджує новий вид послуг – сплата за комунальні послуги за допомогою мобільного телефону.

Про це у коментарі муніципальній газеті "Хрещатик" заявив директор ГІОЦ Станіслав Каплуненко.

За його словами, зараз лише половина киян сплачує за компослуги щомісяця, 7% розраховуються нерегулярно й накопичують борги, 43% сплачують раз на 2-3 місяці, і пояснюють це тим, що на цю процедуру йде багато часу, оскільки банки відкриті лише тоді, коли платники на роботі. 

"Тому ГІОЦ поставив завдання зробити так, аби кожен міг обрати оптимальний спосіб здійснення оплати. Тому спільно з компанією "ABBYY Україна" започатковуємо інноваційний проект зі сплати за комунальні послуги через мобільні телефони", - сказав Каплуненко.

Він також додав, що до кінця року у квитанціях на оплату житлово-комунальних послуг з’явиться нова інформація. Зокрема, буде зазначений тариф, наведене детальне розшифрування нарахування пільг у грошовому вимірі для кожного з мешканців квартири. 

"Тож сума до сплати стане абсолютно зрозумілою. Буде також відображено показники всіх приладів обліку, встановлених у квартирі. Наразі налагоджуємо систему передавання показників лічильників online, зокрема з допомогою SMS-повідомлень від мешканців", - сказав Каплуненко.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.