Попов: Київ вчасно підготується до зими, але є проблеми


Перший заступник голови КМДА Олександр Попов не має сумнівів, що Київ вчасно підготується до опалювального сезону.

Про це він сказав під час прес-конференції у четвер.

"В мене не виникає не виникає сумнівів, що в основному вони ("Київенерго") цю роботу (підготовку тепломереж до опалювального сезону) завчасно завершать", - сказав Попов.

Він наголосив, що такі висновки зробив, ознайомився з роботою комунальних підприємств, які генерують теплову енергію та електроенергію у Києві - "Київенерго" та Дарницька ТЕЦ, і які наразі проводять  підготовку до опалювального сезону.

Водночас, за словами Попова, залишається декілька проблемних питань, які потребують активної участі міста. Зокрема, експлуатація мереж, через які подається тепло і взаєморозрахунки за послуги, які на сьогоднішні день отримані споживачами і які будуть отримуватися протягом наступного опалювального сезону.

"На складах "Київенерго" знаходиться близько 40 км попередньо ізольованих труб, які конче потрібно змонтувати на заміну тих, які сьогодні мають великий знос. У цілому знос обладнання по підприємствах комунальної теплоенергетики становить більше 60 %. Більшіть об'єктів потребують серйозних капіталовкладень", - сказав чиновник.

Він додав, що місто упродовж наступного року повинне замінити всі аварійні ділянки тепломереж та встановити 1 тисячу 300 лічильників, які були закуплені у 2007 році, але до цього часу не змонтовані.

"Їх треба конче змонтувати, бо взаєморозрахунки населення за конкретно спожиті обліковані послуги це вже крок до того, щоб зекономити видатки населення Києва по взаєморозрахункам за компослуги", - сказав Попов.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ