Довгий: Кримінальних справ на депутатів Київради не заводили


Секретар Київради Олесь Довгий спростовує інформацію про порушення кримінальних справ і затримання керівників земельної комісії Олексія Євлаха і Сергія Кримчака.

"На сьогоднішній день жодної інформації, яка б підтверджувала порушення будь-якої кримінальної справи щодо будь-якого депутата Київради не надходило", - заявив він на сесії Київради у четвер.

Довгий зазначив, що таку неправдиву інформацію, зокрема, поширював депутат від фракції Блоку Кличка Валерій Карпунцов.

"Жодної справи не порушено, і та інформація, яка поширювалася, зокрема, депутатом фракції Блоку Кличка, є не просто неправдива, а в моєму розуміння аморальна", - сказав він.

Довгий заявив, що у Євлаха і Кримчака є родичі, які постраждали внаслідок поширення такої неправдивої інформації, і запропонував Карпунцову вибачитися.

У свою чергу секретар земельної комісії Сергій Кримчак спростував усі чутки про його затримання.

"Це є тільки чутки. Жодних затримань не було. СБУ спростовує всю цю інформацію. Там сказано, що все це неправда, і жодних затримань депутатів Київради не відбувалося", - заявив він у коментарі "Українській правді. Київ".

Водночас Кримчак підтвердив, що в Київраді відбувалися обшуки, зокрема, у земельній комісії.

"У земельній комісії - це достовірний факт - проводилися слідчі дії", - сказав він.

Кримчак додав, що йому наразі нічого невідомо про вилучення будь-яких документів земельної комісії.

"Я не був присутній під час обшуків, не спілкувався з працівниками СБУ, адже з ними можна спілкуватися лише в процесуальній формі", - сказав він.

Щодо відсутності на сесії Київради у четвер голови земельної комісії Олексія Євлаха, Кримчак сказав: "Мені невідомо, чи буде він (на сесії), оскілки він погано себе почуває. Це пов'язано зі станом його здоров'я".

Кримчак додав, що не знає, де саме зараз перебуває Євлах, але висловив сподівання, що на сесії "він з'явиться обов'язково, і що його стан здоров'я покращиться".

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ