Дорогі "Хаммери" і "Бентлі" з автопарку мерії змінили дешеві авто



Фото "Української правди"
Автопарк нинішньої мерії помітно зубожів - "Хаммери", "Бентлі", "Лексуси", "Мерседеси" і "БМВ" зупиняються у дворі Київської адміністрації усе рідше.

Як пише "Сегодня", нове столичне керівництво набагато скромніше - чиновники їздять на службових "Хюндаях" і "Тойотах".

Так, перший заступник голови КМДА Олександр Попов минулого тижня пересів з особистого сріблистого джипу "Лексус" на службову "Хюндай Сонату" (середня вартість - $22-30 тисяч).

За словами іншого заступника Олександра Мазурчака, він близько п'яти років їздив на "Хюндай Гренджер", яка в середньому коштує $40 тисяч.

Нині він отримав службову 4-річну "Тойоту Камри" (ринкова ціна - до $26 тисяч), на якій раніше їздив Віталій Журавський і за чотири роки наганяв цілих 240 тисяч км!

За словами водіїв мерії, зараз в автопарку і подивитися нема на що, мовляв, більшості заступників голови КМДА дали в користування старі "Тойоти Камрі", якими до цього довго користувалися колишні чиновники.

Як відомо, раніше автопарк мерії дійсно був розкішний. Так, Ірена Кільчицька їздила на "Хаммері", Мercedes-Вenz GL, чорному "Бентли" і "Порше", Денис Басс їздив на BMW Z8 і "Мерседесах" S-Класу (коштують до 170 тисяч євро).

Сам мер Леонід Черновецький ще торік продав свій "Майбах" за 600 тисяч євро й по Києві катається на "Ролс-Ройсі".

Зараз автопарк службових машин мерії нараховує приблизно 80-90 автомобілів, відзначає видання.

На місяць обслуговування одного авто (ремонт, бензин, зарплата водія) обходиться міській скарбниці приблизно в 12-15 тисяч гривень. Тож у підсумку за перше півріччя на автопарк мерії витратили близько 16 мільйонів гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ