Проти депутатів ніяких справ не порушували, - Довгий


Секретар Київради Олесь Довгий заявляє, що прокуратура не порушувала жодних кримінальних справ проти депутатів Київради.

Про це він сказав в інтерв'ю УНІАН.

"За нашим законодавством, кримінальну справу щодо депутата місцевої ради може порушити прокуратура. Прокурор, який порушив кримінальну справу, повідомляє про це місцеву раду не пізніш як наступного робочого дня. Жодних офіційних повідомлень про порушення кримінальної справи проти депутатів Київради ми не отримували", - сказав Довгий.

Він додав, що будь-які заяви чи інші спроби в інформаційному просторі дискредитувати діяльність Київради - це лише "бажання деяких депутатів каламутити воду та робити власний піар".

Довгий додав, що є ціла низка кримінальних справ, які порушено за фактом.

Він також додав, що усі чутки про те, що сесія Київради 15 липня може не відбутися, неправдиві.

"Засідання Київради 15 липня відбудеться у звичайному режимі. На ньому ми плануємо розглянути цілу низку соціальних питань", - сказав Довгий. 

Як відомо, раніше ЗМІ писали, що після обшуку у земельному управління КМДА 9 липня, СБУ затримала голову комісії з питань земельних відносин Олексія Євлаха та секретаря комісії Сергія Кримчака.

Подейкували, що нібито по дорозі в слідчий ізолятор у Євлаха стався серцевий напад, і його доставили до лікарню, приставивши охорону служби безпеки.

7 липня у будівлі мерії вже проводився обшук у рамках фактової кримінальної справи, порушеної за статтею 362 частина перша Кримінального кодексу (несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах і автоматизованих системах управління, здійснені особою, що має право доступу до неї).

Тоді зокрема, СБУ близько 5 годин годи перебувала у кабінеті Довгого.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ