Власник "Троїцького" дасть 80 мільйонів на паркінг біля "Олімпійського"?


Будівельна компанія "Юджин" має намір інвестувати 80 мільйонів гривень в облаштування підземної території під Троїцькою площею біля НСК "Олімпійський" у Києві.

Про це повідомляє сайт компанії "Смарт-холдинг", якій належить "Юджин".

"Ми розуміємо важливість підготовки до Євро-2012 і готові інвестувати кошти в розвиток Троїцької площі. У новому проекті облаштування підземної території під площею ми запропонували КМДА, окрім паркінга, створити ресторанно-розважальну зону", - сказав керівник проектів нерухомості "Смарт-холдингу" Сергій Овчинников.

Вартість проекту, за даними компанії, може скласти близько 80 мільйонів гривень. Фінансувати проект компанія "Юджин" має намір з власних коштів, а також за рахунок залучення приватних інвесторів.

Відповідно до проекту реконструкції, який знаходиться на затвердженні в Київській міськадміністрації, в підземній частині Троїцької площі передбачається побудувати паркінг на 700 місць, а також майданчики для облаштування ресторанів та боулінг-клуба.

Згідно з повідомленням, нині компанія "Юджин" веде переговори з Київською міською державною адміністрацією про залучення додаткового інвестування в реконструкцію площі.

Водночас, наголошується в повідомленні, компанія "Юджин" досіки не тримала компенсацію за знесення недобудованої будівлі ТРЦ "Троїцький".

Як відомо, у червні 2008 року КМДА, Держуправління справами і "Юджин" домовилися про передачу "Юджину" території "Експоцентру" як компенсацію за демонтаж недобудованої будівлі ТРЦ "Троїцький" біля НСК "Олімпійський".

Компанія "Київметробуд" завершила демонтаж будівлі ТРЦ "Троїцький" в жовтні 2008 року.

Знесення "Троїцького" здійснювалося на вимогу УЄФА.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ