"Київавтодор" нагадує: рух вантажівок у столиці заборонено


Усіма вулицями Києва, в тому числі визначеними для руху транзитного вантажного транспорту, заборонено проїзд великовагових автомобілів з 10.00 до 22.00.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби КК "Київавтодор".

Таке рішення прийняте для запобігання руйнуванню існуючого дорожнього покриття на вулично-шляховій мережі міста у зв'язку зі спекотною погодою і стосується транспорту загальною вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь понад 7 тонн.

Відповідні заходи на вуличній мережі міста здійснюються та контролюються нарядами дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції Києва, наголошують у корпорації.

Асфальтобетонні покриття при температурі повітря вище +280С протягом дня нагріваються, що призводить до утворення колійності, напливів та інших механічних деформацій від дії колісних навантажень під час руху великовагового транспорту.

"Київавтодор" звертається до автоперевізників з вимогою безумовного виконання вищенаведеного розпорядження КМДА, оскільки ігнорування даних вимог "створює перешкоди для всіх учасників дорожнього руху і негативно впливає на його безпеку".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ