У мерії розказали, як стримати подорожчання компослуг


Створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків у Києві дозволить стримувати зростання цін на компослуги.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Олександр Попов під час зустрівся із членами ОСББ у вівторок. 

"Створення ОСББ - це стримування зростання цін на житлово-комунальні послуги, адже така форма господарювання ефективно використовує наявні ресурси", - зазначив Попов. 

"Варто порівняти, що, наприклад, у будинку по вулиці Мічуріна,4, де створено ОСББ, сьогодні квартирна плата складає 1 гривню 29 копійок за квадратний метр площі, коли в сусідньому, де ОСББ ще не створено - 3 гривні", - сказав чиновник.

Він наголосив на тому, що ці кошти використовуються виключно за призначенням і "жодних зловживань у цьому випадку немає", тому що мешканці самі обирають перспективу використання ресурсів: чи бойлерну відремонтувати, чи підвал, чи під'їзд.

Такі ініціативи, додав Попов, потрібно підтримувати державі, місцевим органам влади, і саме в цьому сьогодні полягає державна політика в питанні реформування ЖКГ.

"Я вкотре переконуюся, що люди дійсно зацікавлені у співпраці з місцевою владою, з державою, з об'єднанням співвласників. І головне, охоче передають свій досвід іншим, тому що багато киян ще не вірять в те, що вони спроможні вирішити низку господарських питань, і в майбутньому стримати зростання цін на житлово-комунальні послуги", - зазначив Попов.

Він висловив переконання, що через 5 років житловий фонд Києва на 60% можуть складати ОСББ.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ