Ресторани на набережній запаскудили дно і майже не платять оренди?


Ресторани та готелі на Набережній Дніпра запаскудили дно та практично не платять гроші за оренду землі, аргументуючи свою позицію тим, що вони стоять на воді.

Про це у коментарі "Газеті по-київськи" заявив екс-директ КП "Плесо" Микола Щепець.

"Вибачте, а вода де? У повітрі? Ці території називаються землями водного фонду. Сюди входить водна гладь, болота, острови й прибережні захисні смуги. Орендна плата розраховується відповідно до економічного зонування в Києві", - сказав Щепець. 

За його словами, ресторани на набережній за договором з київським відділенням Фонду держмайна платять лише за оренду вертикальної стінки.  

"На дні біля ресторанів можна знайти і телевізори і холодильники. Ближче до човна – півтораметровий шар пляшок. І ресторани доклали свою руку до захаращення дна", - сказав Щепець. 

Він переконаний, набережну зону потрібно використовувати, але для цього необхідно визначити критерії, що і куди ставити і як все це обладнати. Потрібно забезпечити безпечне перебування закладів на воді. 

"Існуючі ресторани твердять, що у них з комунікаціями все гаразд, але це не так. Максимум що у них є – електрика і вода. Не думаю, що набережну розчищають, щоб там щось побудувати. Це малоймовірно", - сказав Щепець. 

Тим часом в юридичному відділі міського відділення фонду держмайна, де видавали дозволи на встановлення ресторанів на воді, заявили, що з 2004 року за законом "про оренду державного та комунального майна" оренда прибережної зони на набережній заборонена. 

Більше 20-ти ресторанів працюють за договорами, укладеними до цього періоду. 

Однак, за словами спеціаліста юридичного відділу київського відділу фонду держмайна, якщо договір був укладений на час дії тодішнього законодавства, і він до цих пір діє, його ніхто не розривав і не визнавав, що не діє, тоді суть конфлікту у відносинах закладу з прокуратурою. 


ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ