За тиждень столичні мешканці отримають "Кодекс киянина"


Уже на наступному тижні городянам на Хрещатику почнуть роздавати обіцяний кодекс киянина, який склали в мерії.  

За словами автора правил радника голови КМДА Ігоря Добруцького, кодекс носитиме рекомендаційний характер, тому штрафувати за не конання правил нікого не будуть, пише "Сегодня".

"Сподіваюся, згодом усі будуть знати ці правила й виконувати їх стане модно. Поки ж випускаємо маленькі книжки, розміром із сірникову коробку, які можна буде носити із собою в кишені", - сказав Добруцький.

Заповідей у книжечці поміститься 45. Серед них зокрема, необхідність знати гімн міста, історію, саджати каштани-символи й захищати природу, двічі на рік (на День Незалежності й на День Києва) одягати вишиванку.

Крім того, у кодексі вказано, що кияни не повинні лаятися матом, плюватися насінням і загоряти голяка, нав'язувати свою думка й гасити непалки об стіни, смітити, пити пиво на вулицях і в парках, витрушувати килими з балконів, свистіти перехожим вслід, дряпати кнопки в ліфтах, у заторах не сигналити, а мигати фарами, щоб авто пропустили.

Водночас справжній киянин мусить з повагою турботою ставитись до пам'ятників культури й архітектури Києва, берегти церкви, знати крім рідної української багато іноземних мов, прибирати за своїми собаками у сквері, розплачується в маршрутках при вході,

Крім того, кожен справжній киянин має вважати святим обов'язком виростити дітей.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ