Для київських чиновників придбають оздоровчий комплекс у Чехії?


Київ має намір придбати житловий комплекс у Маріанських Лазнях (Чеська республіка) для оздоровлення співробітників КМДА.

Питання про відповідну комерційну пропозицію було винесене на розгляд постійної комісії Київради з питань власності, повідомив заступник голови комісії, бютівець Денис Москаль.

За його словами, Київраді запропоновано за 2 мільйони євро придбати житловий комплекс на 30 квартир у місті Плана біля Маріанських Лазень, який можна буде використовувати як готель, базу відпочинку та оздоровлення для співробітників КМДА.

"Очевидно, навіть іноземцям зрозуміло, що співробітники київської мерії потребують оздоровлення, адже розбазарювання міста -  це нервова виснажлива робота. Та й в Україні їм вже не відмитися. Тому й постало питання про придбання оздоровчого комплексу у Маріанських Лазнях", - пожартував Москаль, якого цитує прес-служба БЮТ.

Депутат звернув увагу, що у порядку денному комісії у назві питання було допущено дуже символічну помилку: замість "Маріанські лазні" надрукували "МарСіанські лазні".

"Звісно, якою ще може здатись така ідея, як не марСіанською: з нинішнім бюджетом міста та сумою його боргів пропонувати киянам купити для відпочинку чиновників історичний 4-поверховий будинок-особняк площею 2 116 квадратних метри 1875 року будівництва зі збереженим зовнішнім виглядом, відреконструйований у 2009 році?" - сказав Москаль.

Він додав, що вартість 1 кв. м. площі квартири у цьому особняку складає 1250 євро без врахування податку.

Постійна комісія Київради з питань власності не ухвалила рішення щодо цього придбання, перенаправивши комерційну пропозицію на розгляд комісії з питань бюджету і соціально-економічного розвитку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ