Лікарню СНІДу виганяють з території Лаври, щоб не заразитися хворобами?


Причинною виселення інфекційної лікарні імені Громашевського, де лікуються хворі на СНІД, з території Києво-Печерської Лаври є те, що там перебувають люди.... з низкою хвороб.

Про це у коментарі "Газеті по-київськи" заявив настоятель Києво-Печерської лаври архієпископ Павло, який водночас є депутатом Київради та членом комісії з охорони здоров'я.

"Мені неприємно, що зі мною живе людина, яка гуляла, одержав усі хвороби, які тільки можна одержати. А я молюся, прошу в Бога прощення... І щоб мене хтось нагородив тут, ходячи по території? - сказав архієпископ.

"Ви хотіли б, щоб у вас у під'їзді було кубло?" - додав він.

На прохання керівника прес-служби Лаври Василя Анісімова прокоментувати, як подібні висловлювання намісника поєднуються з Божими заповідями, християнською етикою, той відповів: "По-вашому, це нормально, коли в центрі міста перебуває лікарня, яка пишається тим, що в неї найбагатша колекція небезпечних вірусів, у тому числі й 12 штамів холери? А в нас люди ходять".

У прес-службі митрополита Володимира взагалі зробили вигляд, що нічого не відбулося, мовляв, такого висловлювання не чули, тому прокоментувати не можуть, а конфлікт із лікарнею - особиста справа Павла, відзначає видання.

Окрім лікарні, виселення чекає ще на десять організацій, які не мають стосунку ні до монастиря, ні до заповідника.

Зокрема, це Національна історична бібліотека, музеї театрального мистецтва, декоративно-прикладного мистецтва, майстерні Союзу художників, фондосховище Нацмузею архітектури й побуту України, кілька корпусів Академії керівних кадрів культури й мистецтва.

Із семи музеїв Лаври нібито не збираються торкати три: книги й друкарства, мініатюр та історичних коштовностей.

Кому знадобилися приміщення й куди всіх переселять, офіційної інформації немає.

За словами працівників декількох установ, яким, як і художникам, не продовжили оренди й погрожують виселенням, нове керівництво Лаври для того й поставили, щоб воно потихеньку передавало все монастирю.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ