Довгий вважає прихід СБУ "іграми". Соратників Черновецького чекають арешти?


На секретаря Київради Олеся Довгого кримінальні справи поки не заведені, земельну корупцію розслідують поки лише по факту.

Про це сказав газеті "Сегодня" глава комітету Верховної Ради з питань правосуддя Сергій Ківалов (Партія регіонів).

У середу, 7 липня, у кабінеті Довгого співробітники СБУ робили вилучення документів.

Як сказало газеті джерело в адміністрації президента, найближчим часом можливі обшуки й навіть арешти трьох соратників мера: "Це відомі прізвища, і ці люди будуть покарані за те, що зробили".

За словами екс-голови МВС Юрія Луценка, у прокуратурі лежить приблизно 140 справ, пов'язаних із київською владою - більшість із них стосується земельного питання.

Сам Довгий у середу давав свідчення до пізнього вечора. Він спростував, що вступав у бійку зі співробітниками спецслужб. За словами Довгого, вони попросили документи - він їх віддав.

"Це політичні ігри", - сказав секретар Київради.  

У Київській мерії ж один зі співробітників припустив: "Очевидно, Олеся посадять. Не думаю, що його просто залякували".

Один зі співробітників СБУ в цивільному, який проводив слідчі дії в кабінеті Довгого в середу, пояснив газеті: "Це по земельних справах. Багато ділянок оформляли на підставних бомжів і студентів. Ці справи накопичилися ще раніше, зараз перевіряємо".

Прес-секретар СБУ Марина Остапенко сказала, що проводили "слідчі дії в рамках кримінальної справи, порушеної за статтею 362 КК - "Несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах і автоматизованих системах управління, вчинені особою, яка має право доступу до неї".

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ