Вулицю Мазепи не перейменують?


Комісія Київської міської ради по культурі не змогла ухвалити рішення щодо перейменування частини вулиці Івана Мазепи в Лаврську.

На засіданні комісії в середу за перейменування проголосували два члени комісії - Михайло Резникович (Партія регіонів) і Віталій Журавський (Блок Черновецького), проти виступив голова комісії Олександр Бригінець (БЮТ), повідомляє "Інтерфакс".

Бригінець нагадав, що відповідно до регламенту для ухвалення рішення комісією необхідно, щоб за нього проголосували не менш 3 депутатів, оскільки всього до складу комісії входять 5 членів.

Він також додав, що більшість табличок з назвою "вулиця Мазепи" на даний момент зафарбовані й на їхньому місці з'явилися таблички "вулиця Лаврська".

Бригінець назвав це вандалізмом і запропонував, щоб матеріали по даному факту комісія направила в правоохоронні органі для відповідного реагування. Комісія підтримала цю пропозицію.

У свою чергу Журавський заявив, що на сесії Київради в четвер питання про перейменування вулиці Івана Мазепи у вулицю Лаврську однаково буде винесене.

Як відомо, у жовтні 2007 року Київрада ухвалила рішення про перейменування вулиці Січневого повстання у вул. Івана Мазепи.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ