Київ і аеропорт "Бориспіль" з'єднають залізницею



Фото yasinuvata.dn.ua
Міністерство транспорту й зв'язку має намір до 1 грудня підготувати техніко-економічне обґрунтування будівництва залізничного сполучення між Києвом і міжнародним аеропортом "Бориспіль".

Про це заявив прем'єр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабміну, повідомляють "Українські новини".

За його словами, у зв'язку з тим, що в 2010 році в аеропорті "Бориспіль" буде зданий в експлуатацію новий термінал D і збільшений пасажиропотік до 8 мільйонів осіб на рік, виникає проблема будівництва додаткової злітно-посадочної смуги, а також залізничного сполучення.

Азаров додав, що Мінтранс разом з аеропортом "Бориспіль" підготує ТЕО будівництва залізниці до 1 грудня, а злітно-посадочної смуги - до 15 серпня, фінансування розробки ТЕО буде вестися за рахунок власних коштів аеропорту.

Як відомо, у лютому 2009 року Мінтранс змінив замовника будівництва швидкісної залізничної колії "Київ - Бориспіль" з міжнародного аеропорту "Бориспіль" на Південно-Західну залізницю.

У липні 2008 року Мінтранс прогнозував початок будівництва залізниці "Київ - Бориспіль" у березні-травні 2009 року, а колишній міністром транспорту Йосип Вінський сподівався на запуск зв'язку до початку Євро-2012.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ