ВІЛ-позитивні та лікарі пікетують Кабмін


У середу громадськість, лікарі та ВІЛ-позитивні українці пікетували Кабінет міністрів на знак протесту проти рішення уряду виселити клініку Інституту епідеміології імені Громашевського, розташовану поруч з Києво-Печерською Лаврою.

Акцію провели під гаслом "Розпродаж лікарень. Дорого", повідомляє радіо "Свобода".

За словами прес-секретаря Всеукраїнської мережі ВІЛ-позитивних Ганни Грекової, у цій лікарні стоять на обліку та лікуються люди з усіх куточків України.

"Наш протест проти закриття лікарні і, фактично, виселення хворих на вулицю, підтримують громадські організації та лікарські товариства по усій Україні. Нині подібні акції відбуваються в усіх обласних центрах держави", - сказала Грекова.

Голова Всеукраїнської мережі ВІЛ-позитивних Володимир Жовтяк заявив, що забирати у хворих і медиків приміщення лікарень стає "загрозливою тенденцією".

"У Києві минулого тижня продано будівлю, де розташовувався "Кабінет довіри з ВІЛ - СНІД", - сказав він.

Як відомо, Кабмін своїм рішенням зобов'язав лікарню Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського до 16 липня виселитися з приміщення, яке сто років тому було зведене біля Києво-Печерської лаври на пожертви киян.

Правозахисники звинувачують у цьому УПЦ МП, яка контролює сусідню з лікарнею святиню, повідомляла "Німецька хвиля".

Представник Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, Дмитро Шерембей наголосив, що Кабмін жодним чином не пояснив причин прийняття такого рішення і не надав лікарні альтернативного приміщення.



powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ