Який він – "середній" киянин?



Фото englishclubaupair.com
Середньостатистичний киянин палить, любить картоплю, одягається на ринках, витрачає більше 80% зарплати на найнеобхідніше, збирає гроші в доларах, відпочиває в Криму й Туреччини й при цьому офіційно одержує 3293 гривень на місяць.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на Державний комітет статистики.

За даними видання, 40-річний киянин зазвичай одружений, має 1 дитину, заробляє менше 3,5 тисячі гривень, але при цьому має додатковий заробіток (в середньому трохи більше 2 тисяч гривень на місяць).

За статистикою, щорічно відпочивати за кордон їздить більше мільйона городян, однак, сюди ж попадають і ті, хто виїжджає вчитися або працювати за межі країни.

Одружуються кияни з кожним роком усе пізніше - в 25-27 років, дітей народжують через рік або два, оскільки майбутні матері спочатку намагаються зробити кар'єру, а потім займатися дітьми.

За статистикою, жителі столиці переважно працюють у сфері послуг.

Кияни марновірні, але вірять і в Бога. Вони ходять у театри й кіно - за браком коштів -  лише кілька разів на рік, в основному всі кошти витрачають на харчування, ком послуги та побут.

Середньостатистичний киянин має проблеми з дихальною й кровоносною системою через зайнятість, напружену роботу, зайву вагу, паління та відсутність занять спортом.

За даними Держкомстату, у столиці тільки 3% худих людей, інші всі середнього статури або з зайвою вагою.

Їдять жителі столиці картоплю, також купують багато овочів, молока, а от рибу й цукор - майже не беруть, відзначає видання.

Так, на рік киянин з'їдає всього 2,4 кг риби (6 г на день) і 3 кг (8 г) цукру.

Живуть столичні мешканці переважно в двокімнатних квартирах, на власному авто їздить лише кожен шостий.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ