Під Києвом збудують два екстрим-центри



Фото rusrep.ru
Депутат райради Вишгороду Олег Мартиновський має намір за кілька років побудувати під Києвом два комплекси для екстремальних видів спорту. Реалізацією проектів займатиметься  ТОВ "Ікс Лайф", одним з засновників  якого є Мартиновський.

Сумарні інвестиції в проекти складуть € 113 мільйонів, пише "Деловая столица".

Перший об'єкт планується побудувати на ділянці площею близько 1 га, розташованому по сусідству з автотрасою Київ-Бориспіль.

За концепцією архітекторів "Майстерні Олександри Агафонової", це буде будівля площею близько 3,5 тис. кв. м, в якій розмістять аеродинамічну трубу, що імітує вільне падіння, гору для скелелазіння висотою 15 м, басейн зі штучною хвилею для любителів серфінгу, пункти громадського харчування, спа-центр тощо.

Будівельні роботи планується розпочати на початку 2011 руку і завершити через півтора роки. Коштуватиме будівництво близько $13 мільйонів, які, за словами депутата, готові надати російські інвестори.

"У країнах Західної Європи подібні комплекси користуються величезною популярністю, а в Україні таких об'єктів поки немає. Якщо цей комплекс виявиться успішним, то ми маємо намір побудувати аналогічні у низці інших великих міст України - Львові, Донецьку, Харкові, Дніпропетровську", - сказав Мартиновський.

Паралельно компанія планує розпочати зведення великого спортивно-розважального центру в районі Вишгороду. Недалеко від виїзду з Києва з боку площі Шевченка фірма вже придбала земельну ділянку площею майже 14 га і зараз завершує оформлення документації на право власності.

Близько 6 га цієї території відведуть під аквапарку, в якому розмістять близько 20 різних гірок, декілька басейнів, центр спортивної реабілітації, на інших 8 га буде картинг-центр, льодовий каток, майданчики для гри в пляжний волейбол і футбол, гора для скелелазіння, шахта для дайвінга глибиною близько 20 м, басейн зі штучною хвилею для занять серфінгом і аеродинамічна труба.

До складу центру також увійдуть 4-зірковий готель на 400 місць і парковка.

Розпочати будівництва другого центру мають намір в другій половині 2011 року і завершити за три-чотири роки. За попередніми оцінками, вартість проекту становитиме близько € 100 мільйонів, як компанія розраховує отримати від європейських інвесторів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ