Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c33020528528/
Українська правда
Київ

Вибори до райрад: київські партії готуються до старту

06.07.2010  13:14


Фото з сайту oles.com.ua
Столичні політики та депутати уже готуються до виборів до райрад, які пройдуть 31 жовтня.

Зокрема, мер Києва Леонід Черновецький нині активно підбирає кандидатів для участі у виборах, пише "Сегодня" з посиланням на джерела.

Так, Денис Басс та Ірена Кільчицька, швидше за все, з'являться в списках різних районів.

Прихильники Віталія Кличка підуть під прапором партії "УДАР", яка існує з 2008 року, незважаючи на те, що заявили про неї зовсім недавно.

У кулуарах мерії говорять, що Кличко веде переговори про створення нової більшості в Київраді з першим заступником голови КМДА Олександром Поповим, куди б могла примкнути частина Блоку Черновецького.

У той же час колега Кличка по Блоку Дмитро Андрієвський уже розгорнув свою кампанію в Солом'янському районі (де він уже двічі проходив по "мажоритарці") як лідер Селянської партії.

Голова Шевченківського району Віктор Пилипишин нині думає про те, щоб дати назву "Кияни передусім" партії "Український патріотичний союз", яку він очолив ще в 2007 році.

 За інформацією видання, вартість реальної кампанії одного кандидата по мажоритарному округу, за оцінками Комітету виборців України, обійдеться, у середньому, в $50 тисяч.

У політичних партіях подейкують, що вартість одного прохідного місця в партійних списках коштуватиме $50-125 тисяч.

Як відомо, згідно зі змінами до Закону про місцеві вибори, половина місцевих рад буде обиратися за мажоритарною системою.

Однак, як писала "Українська правда. Київ", якщо будуть прийняті зміни до Закону про місцеві вибори, висувати своїх кандидатів зможуть лише місцеві організації партій, що були зареєстровані не пізніш як за триста шістдесят п'ять днів до дня виборів.

Крім того, статтею 22, якою регулюється порядок формування складу територіальних виборчих комісій, передбачається, що територіальні виборчі комісії формуються за поданнями місцевих організацій представлених у Верховній Раді України поточного скликання політичних партій, писав Леонід Ємець.

Тобто проблем не виникне лише у Партії Регіонів, "Батьківщини" Юлії Тимошенко, Компартії, "Сильної України" Сергія Тігіпка чи Народної партії Володимира Литвина.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.