У лікарнях Києва можуть закінчитися ліки?


Робота Головного управління охорони здоров'я у Києві паралізована через відсутність начальника.

Про це заявив депутат БЮТ у Київраді Олексій Давиденко, повідомляє прес-служба Блоку.

За його словами, Управління не проводить тендери на закупівлю ліків, планові та позапланові наради з керівниками ТМО, головними лікарями, а відсутність профільних заступників заблокувало виконання програм по ремонту, оснащенню та підготовці медичних закладів до Євро-2012.

"Медична галузь вже кілька місяців кульгала, а останні 3 тижні її управління взагалі паралізоване", - повідомив Давиденко.

Депутат вважає, що нове керівництво міста виявилось кадрово неготовим до оперативної зміни керівництва голів управлінь, директорів та керівників комунальних підприємств.

Зокрема, на думку БЮТівця, у сфері охорони здоров'я бажання переділити "кусень владного пирога" призвело до того, що профільні заступники - Ірена Кільчицька та Алла Шлапак - одна за одною були звільнені з посад, а начальник управління - Людмила Качурова - знаходиться на лікарняному.

Він також звинуватив першого заступника голови КМДА Олександра Попова, що той не вправляється зі своїми службовими обов'язками.

"Виникає запитання, наскільки ефективним є управління галуззю особисто Поповим? Адже його вказівка начальнику охорони здоров'я вийти до Дня медика з відпустки була проігнорована", - заявив Давиденко.

Як відомо, Попов пояснив бажання взяти під особистий контроль медичну галузь своїм досвідом у цій сфері та небажанням чекати людей на хірургічних столах, натомість запобігаючи виникненню хвороб.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ