Берзіна – знову директор зоопарку


З 2 липня Світлана Берзіна повернулася до виконання обов'язків директора КП "Київський зоопарк".

Про це вона розповіла "Газеті по-київськи", коментуючи обвинувачення ініціативної групи порятунку зоопарку в тому, що усупереч відстороненню вона працює.

"Так, я бувала в зоопарку під час свого звільнення з посади директора. Але закон не забороняє мені знаходитися на його території. Я приходила на своє робоче місце, але не приймала участі в адміністративно-господарській діяльності, не підписувала документи. Інакше це було би порушенням", - сказала Берзіна.

Вона додала, що місячна перевірка не підтвердила обвинувачення ініціативної групи в причетності керівництва зоопарку до смерті тварин.

"Тому з другого липня, відповідно до розпорядження мера, я офіційно вступила на свою посаду. З п'ятниці офіційно знаходжуся на своєму робочому місці і керую зоопарком, як і раніше", -  сказала Берзіна.

Як відомо, за останні кілька місяців у Київському зоопарку загинули самка гаяла Туай,  слон Бой і верблюдиця Мая, 26-літня бізон Вія, крім того, за даними прес-служби звіринцю, були спроби отруїти яків.

Крім того, в останні дні зими у звіринці помер амурський тигр на прізвисько Іван, а в грудні минулого року - уссурійський білогрудий ведмідь на прізвисько Ося.

У кінці березня у зоопарку під час переведення тварин із зимового стійла помер самець зебри Гранта.

Також загинули броненосець, 13 великих водоплавних птахів, у невідомому напрямку зник важкохворий кінь Пржевальського, а також перебувають у важкому стані багато інших тварин.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ